Vuoden Venus

Kainuun Lääkäriyhdistys on palkinnut Raisa Mäkäräisen uudenlaisen terveystuotteen kehittämisestä. Palkintoperustelujen mukaan häpyalueen limakalvoja kosteuttava Vaicute-voide on kainuulaisista puhtaista raaka-aineista valmistettu ja valtakunnalliseen apteekkilevitykseen hyväksytty terveystuote, joka voi tulla vastaan vaikkapa kampaajalla naistenlehteä selatessa.

Palkinnon fyysinen muoto on pieni Venus-patsas, joka odotti Mäkäräistä, kun hän palasi hiihtolomalta kotiin Kajaaniin.

”Olihan se mahtava yllätys. On kuulemma jokseenkin uskomatonta, että yksityislääkäri uurastaa tällä tavalla vapaa-ajallaan ja kehittää uuden terveystuotteen”, Mäkäräinen kertoo.

Roomalainen jumalatar Venus yhdistetään useimmiten rakkauteen ja kauneuteen. Wikipedia tietää, että alun perin Venus oli kasvillisuuden jumalatar sekä viinitarhojen ja puutarhojen suojelija ‒  ja tämähän sopii Vaicute-tuotteisiin mitä mainioimmin: Vaicute-häpyvoiteen pääraaka-aineena on kainuulainen puna-apila, ja uusin Vaicute-tuote, hoitoöljy iholle, on uutettu kainuulaisista kuusenkerkistä.  

Raisa Mäkäräinen saa kollegoiltaan kiitosta myös Sairaan hyvä -elokuvafestivaalien ideoijana. Elokuvien lisäksi festivaalien ohjelmistossa on ollut keskusteluja, joihin on osallistunut elokuvaohjaajia ja terveyden asiantuntijoita, muun muassa arkkiatri Risto Pelkonen. Kainuun Lääkäriyhdistyksen Kajaanissa järjestämä filmifestivaali pidettiin ensimmäisen kerran 2008 ja viimeksi tammikuussa 2020 juuri ennen koronapandemian puhkeamista.

 

Lue myös Anna-lehdessä ilmestynyt henkilöhaastattelu Raisa Mäkäräisen elämästä

Back to blog