Tarinamme

Vaicute Natural Cosmetics on suomalainen luonnontuotesarja. Tuotteita valmistaa kolmen naisen omistama yritys Marion Finland Oy Kainuussa.

Marion Finland Oy:n perustajat Mari Jaakkola, Marianne Mäki ja Kirsi Kuvaja.

 

Vaicute Natural Cosmetics sai alkunsa, kun työterveyslääkäri Raisa Mäkäräinen havaitsi potilaidensa lisääntyneen kiinnostuksen luonnontuotteisiin. Hänen omakohtaiset kokemuksensa vaihdevuosi-iästä antoivat idean häpyalueen limakalvoja kosteuttavaan voiteeseen ja Raisa päätti opiskella luonnontuotejalostajaksi. Näin syntyi ensimmäinen VAICUTE-voide eli Kosteuttava voide häpyalueen limakalvoille. Vaicute tuotteiden verkkokauppa avattiin keväällä 2021, ja tuoteperhe kasvoi vartalo- ja kasvovoiteilla sekä vartaloöljyllä.

Valitettavasti Raisa menehtyi yllättäen toukokuussa 2023. Menetys oli suuri myös Vaicute-tuoteperheelle. Päätimme syksyllä 2023 kolmen naisen voimin jatkaa Raisan aloittamaa työtä luonnonkosmetiikan parissa. Perustimme Marion Finland Oy:n, joka jatkaa Vaicute-tuotteiden valmistusta ja myyntiä. Toiminta on yhä Kainuussa, Kajaanin sijaan Sotkamossa.

Meillä kaikilla kolmella yrittäjänaisella on pitkä tausta yliopistomaailmassa kasvitutkimuksen parissa. Alan osaaminen, laboratoriotyöhön liittyvän laadun ja laitteistojen hallinta, sekä alan kotimaiset ja kansainväliset verkostot antavat meille vakaan pohjan yritystoiminnan jatkamiseen ja kehittämiseen.

Raisan tavoin haluamme panostaa parhaisiin kotimaisiin kasviraaka-aineisiin, ja hyödyntää tieteellistä tutkimusta tuotteiden kehittämisessä ja vaikuttavuuden arvioinnissa, sekä jakaa tutkimustietoa helposti ymmärrettävässä muodossa asiakkaillemme.

Tuotteemme sisältävät kosteuttavia ja suojaavia raaka-aineita, jotka ovat kaikki luonnonkosmetiikassa hyväksyttyjä ja suuri osa myös vegaanisia. Pääraaka-aineina ovat suomalaiset kasvit, kuten puna-apila, mustaherukka ja kehäkukka, sekä korkealaatuiset soluja suojaavat öljyt kuten tyrnimarja-, oliivi- ja vehnänalkioöljyt, sekä hapettumiselta suojaava E-vitamiini.

Tuotteiden suunnittelussa ja kehittämisessä raaka-aineet valitaan ensisijaisesti niiden vaikutusmekanismien perusteella. Varsinaisen tuotekehityksen rinnalla teemme tutkimusta voiteistamme, koska haluamme tarjota tuotteidemme käyttäjille mahdollisimman hyödyllisiä ja turvallisia käyttökokemuksia. Tutkimuksia tehdään niin testiryhmien kuin yliopistoyhteistyön avulla.

Haluamme myös tuottaa työpaikkoja ja hyvinvointia Suomeen ja tuotteellamme onkin suomalaisen työn arvokkain merkki: Avainlippu.

Avainlippu, luonnonkosmetiikka

Lisää tutkimustyöstä ja tulevista tuotteistamme voit lukea blogistamme. Voit myös tilata uutiskirjeemme, jolloin saat tarjouksia tuotteistamme ja ajankohtaista tietoa toiminnastamme. 

Toivottavasti tuotteistamme on sinulle paljon apua. Halutessasi voit laittaa meille palautetta tai kysymyksiä sähköpostilla osoitteeseen info@vaicute.fi.

Lämpimin terveisin,

Mari Jaakkola, Marianne Mäki ja Kirsi Kuvaja