Raisan Terveyspirtti ja Idea Nature Oy tarjoavat tuotantopalvelua kosmetiikan valmistukseen.

Kainuulaiset Idea Nature Oy ja Raisan Terveyspirtti aloittavat tuotannollisen yhteistyön

Kajaanissa sijaitsevat Idea Nature Oy ja Raisan Terveyspirtti ovat solmineet yhteistyösopimuksen kosmeettisten valmisteiden tuotannosta.

Tuotanto sijoittuu hyväksyttyyn elintarviketilaan, joka täyttää kosmetiikkalain hyvät tuotantotavat eli Good manufacturing practices - standardin (GMP) mukaiset vaatimukset. Idea Nature Oy auditoi tilat keväällä 2021 Raisan Terveyspirtin kosmeettisten valmisteiden turvallisuusselvityksen yhteydessä, ja samalla syntyi idea tuotannollisesta yhteistyöstä.

Idea Nature Oy:n tuotekehityspäällikkö Heli Pirinen kertoo, että yhteistyö monipuolistaa asiakkaille tarjottavia palveluja ja mahdollistaa tuotteiden valmistuksen alihankintana ns. private label -tuotteina. Alihankintaa kysyvät erityisesti pienet ja aloittavat yritykset, jotka haluavat tuotantoerän 100–5000 tuotteen valmistukseen.

Idea Nature Oy on tuotekehittänyt päätoimisesti elintarvikkeita, kosmetiikkaa ja eläinten hoitovalmisteita sekä rehuja vuodesta 2019 saakka. Yrityksessä työskentelevä maatalous‐ ja metsätieteiden maisteri, keruutuotetarkastaja Heli Pirinen on tehnyt työtä jo reilut 13 vuotta ensin opettajana Kainuun ammattiopistossa ja sittemmin yrittäjänä. Kokemusta on kertynyt paitsi käytännön töistä opetuksessa myös yrittäjien kanssa tuotteita kehittäessä jo opetusuran aikana sekä alan yliopisto‐ ja erikoisammattitutkinnoista.

Idea Nature Oy tekee tuotekehitystä tieteellä! Yritys on vahvasti mukana tutkimuksessa yliopistojen kanssa ja toteuttaa itsekin tutkimusprojekteja.

Tuotekehitysprosessi alkaa ideasta, joka kytketään mukaan asiakkaiden tarpeisiin. Lainsäädännön tuntemus on alusta asti tärkeä osa tuotekehitystä. Kosmeettisten valmisteiden osalta Heli Pirinen tekee myös lainsäädännön vaatimia tuoteturvallisuusselvityksiä.

Parhaillaan Idea Nature Oy:ssä on menossa  kansainvälistyminen, joka avaa asiakkaille myös tuotekehityksen ikkunan tulevaisuuteen. Trendit asiakkaiden tarpeista tulevat maailmalta.

Heli Pirinen toimii valtakunnallisissa verkostoissa luonnontuotealan asiantuntijana kehittäen sekä koko alaa että alan koulutusta. Siitä on esimerkkinä Opetushallituksen tilauksesta tehty Luonnontuoteopas, joka on alan oppikirjana käytössä sekä luonto‐ ja ympäristöalan perustutkinnossa että luontoalan ammattitutkinnossa. Parhaillaan työn alla on luonnonkosmetiikkaopas alan yrittäjille ja oppikirjaksi.

Raisan Terveyspirtin omistaja, lääkäri Raisa Mäkäräinen hakee Vaicute-valmisteilleen vaikuttavuutta tieteestä. Yhteistyö Idea Nature Oy:n kanssa on hänen mukaansa luontevaa samantyyppisen ideologian omaaville yrityksille.

Ensimmäisen Vaicute-valmisteen (Kosteuttava voide häpyalueen limakalvoille) vaikuttavuutta on tutkittu paitsi Idea Nature Oy:n Heli Pirisen kanssa myös Oulun yliopiston MITY-tutkimuksissa. Myös uusia valmisteita on kehitteillä.

Lääkärinä Raisa Mäkäräisellä on vahva asiantuntemus kosmetiikan kohteista ja valmisteiden aktiiviaineiden vaikuttavuudesta ulkoisesti ja sisäisesti. Ei ole aivan sama tehdä valmistetta häpyalueen limakalvoille kuin kasvoille.

Luonnonkosmetiikka, vegaaniset valmisteet ja ekologisuus ovat Raisan Terveyspirtin arvoja. Raaka‐aineiden puhtaus ja aktiiviaineiden määrän ja vaikuttavuuden todentaminen on käyttäjille tärkeää tietoa.

Kummankin yrityksen tavoitteena on tehdä asiakkailleen laadukkaita valmisteita. Se näkyy myös positiivisissa asiakaspalautteissa.

"Annamme aina asiakaskohtaisen tarjouksen niihin tarpeisiin, joita asiakas pyytää. Lisäarvona tuomme asiakasyrityksiä esille omissa tiedotuskanavissamme ja verkostoissamme", Raisa Mäkäräinen sanoo.

www.ideanature.fi

www.vaicute.fi

Lue myös: Vaicute-tuoteperheen syntytarina

Takaisin blogiin