Kaksi naista makaa maassa, mustaherukan lehtiä kasvojen ympärillä.

Runsaasti aktiiviaineita sisältävä mustaherukka hidastaa ihon ikääntymistä

Iho vanhenee ja altistuu jatkuvasti ympäristöstä tuleville haitallisille tekijöille, jotka heikentävät paitsi puolustusjärjestelmäämme myös nopeuttavat ihosolujen ikääntymistä.

Useat anti-aging-voiteet on kehitetty normaalille tai kuivalle iholle, koska talin tuotannon vähentyminen on myös luontainen osa vanhenemista. Kuitenkin noin 30 prosentilla suomalaisista on rasvoittuva iho, joka voi olla haaste myös aikuisiällä. Vaikka iho tuottaakin talia, ihon pinta voi olla kuiva ja ärtyä herkästi.

Rasvaisuuteen taipuva herkkä iho tarvitsee kosmeettisia valmisteita, joissa on huomioitu tällaisen kohteen erityistarpeet. Mustaherukkavoide toteuttaa näitä tarpeita ylläpitäen ihon hyvää kuntoa ja lisäksi tasapainottaa herkkää seka- ja rasvaista ihoa.

Mustaherukkavoide on kehitetty ikääntyvälle herkälle ja rasvoittuvalle iholle.

Mustaherukassa on ainutlaatuisia aktiiviaineita, polyfenolisia yhdisteitä, joilla on positiivista vaikutusta ihon proteiineihin ja entsyymiaktivisuuteen. Ne hidastavat erityisesti iholle haitallisia hapettumisreaktioita, oksidatiivista stressiä, antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi. Uuden Vaicute Mustaherukka -voiteen*  antioksidatiivista vaikutusta on tehostettu luontaisesti E-vitamiinia sisältävällä hamppuöljyllä ja lisäämällä siihen vielä E-vitamiinia, joka on yksi tehokkaimmista antioksidanttisista raaka-aineista.

Ikääntyvällä iholla ihon kimmoisuutta ylläpitävät kollageeni ja elastiini vähentyvät, joka näkyy iholla hentoina juonteina ja ryppyinä. Uusimmissa tutkimuksissa on todettu mustaherukan fenolisten yhdisteiden hidastavan ihon ikääntymistä estämällä kollageenin ja elastiinin hajoamista aiheuttavan entsyymin toimintaa.

Seka- ja rasvainen iho tarvitsevat tasapainottamista.

Rasvoittuvalle iholle tulee herkästi tulehduksia runsaan talintuotannon takia. Myös mikrobitasapaino iholla muuttuu, samoin ihon pH ominaisuudet. Tulehduksellisissa taudeissa, kuten psoriasis ja akne, iho on tavallista emäksisempi. Monen tekijän summana terveen ihon ominaisuudet heikkenevät.

Mustaherukka on antimikrobinen eli se estää ja hidastaa mikrobien kuten bakteerien kasvua. Tasapainottava mustaherukkavoide muuttaa ihon ominaisuuksia positiiviseen suuntaan. Siinä on kosteuttavia, mikrobien kasvua hidastavia ja ihon pH:ta säätäviä raaka-aineita.  

Terveen ihon ominaisuus on hyvä uusiutumiskyky.

Iho uusiutuu jatkuvasti ja hilseilee lopulta pois ihon uloimmalta pinnalta. Rasvaisella ja sekaiholla tali sitoo hilsettä, joka toimii myös tulehdusta aiheuttavien mikrobien ravintona. Mustaherukkavoiteen raaka-aineet sisältävät ihoa pehmittäviä ja solujen proteiinia, keratiinia, hajottavia aineita. Jokapäiväisessä käytössä voide tehostaa iholle kertyvien epäpuhtauksien poistoa ja siten tehostaa aktiiviaineiden imeytymistä ja kirkastaa ihon ulkoasua.

 Hamppuöljy on oikea tehoöljy.

Hamppuöljyllä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia atooppiseen ihoon, psoriasikseen ja akneen. Se sisältää α-, β-, δ- , ja γ tokoferolia eli E-vitamiinin eri muotoja. Erityisesti ihon vanhenemista hidastaa γ tokoferoli.

Hamppuöljyn vihreä väri muodostuu klorofyllistä, jota siinä on huomattavan paljon. Klorofyllillä on bakteerien kasvua ehkäisevää vaikutusta ja koska hamppuöljy ei ole myöskään komedogeeninen, se soveltuu erinomaisesti rasvoittuvalle iholle.  Hamppuöljyn tyydyttämättömät rasvahapot tekevät siitä kevyen ja helposti imeytyvän, jolloin se ei myöskään aiheuta kiiltoa ihon pinnalla.

Ihon kosteuden ylläpito on kosmeettisen valmisteen ydintehtävä.

Myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutta. Ihon pintakerroksissa kosteuspitoisuuden tulisi olla 13 % ja sisemmissä kerroksissa 70 %.

Mustaherukkavoide ylläpitää ihon kosteustasapainoa usealla eri tavalla: muodostamalla suojaavan kalvon ihon pinnalle, sitomalla kosteutta humektanttisten eli kosteutta sitovien raaka-aineiden avulla ja lisäämällä ihon omaa suojauskykyä. Valmisteessa olevat öljyt ja rasvat muodostavat veden haihtumista estävän kalvon ihon pinnalle ja estävät sekä ihon pinnalta että ihon syvemmistä kerroksista veden liiallista haihtumista, glyseriini pystyy imemään kosteutta ympäristöstä oman painonsa verran ja kaikkien raaka-aineiden monipuoliset ominaisuudet vahvistavat ihon omaa puolustuskykyä.

* Vaicute Mustaherukka -voide tulee myyntiin Vaicute-verkkokauppaan elokuun loppuun mennessä.

 

Teksti: Heli Pirinen, Idea Nature Oy:n tuotekehityspäällikkö

Valokuva: Jatta Lohilahti

 

Lisätietoja:
Borhade, S. 2013. Chemical Composition and Characterization of Hemp (Cannabis sativa) Seed oil and essential fatty acids by HPLC Method
DaveOomah, B. D. 2002. Characteristics of hemp (Cannabis sativa L.) seed oil Mnekin, L. et al. 2021.Topical Use of Cannabis sativa L. Biochemicals
Fluhr, J W. et al. 2008. Glycerol and the Skin: Holistic Approach to Its Origin and Function
Reill, D-M. & Lozano, J.. 2021. Skin collagen through the lifestages: importance for skin health and beauty
S. Montserrat-de la Paz, F. et al. 2014. Hemp (Cannabis sativa
L.) Seed Oil: Analytical and Phytochemical Characterization of the Unsaponifiable Fraction. 2014. Agric. Food Chem., 2014, 62 (5), pp 1105–1110.
Suber, C. et al. 2018. PH of the Skin: Issues and Challenges. Curr Probl Dermatol. Basel, Karger. Vol.54.
Ziemlewska, A.  et al. 2021. Assessment of cytotoxicity and antioxidant properties of berry leaves as by‐products with potential application in cosmetic and pharmaceutical products

Takaisin blogiin