Vaicute-tarina jatkuu sittenkin...

Vaicute-tarina jatkuu sittenkin...

Vaicute tuoteperhettä kohtasi toukokuussa 2023 suuri menetys, kun tuotteiden luoja ja kehittäjä lääkäri Raisa Mäkäräinen menehtyi yllättäen. Menetys oli kaikin puolin valtava ja myös Vaicute tuotteiden tulevaisuus epävarmaa.

Vaicute-tuotteiden kehittäjä Raisa Mäkäräinen.

 

Yksi ihminen tuskin voisi Raisan saappaita millään osa-alueella täyttää, joten päätimme kolmen naisen voimin tarttua haasteeseen luonnonkosmetiikan osalta. Perustimme Marion Finland Oy:n, joka jatkaa Vaicute-tuotteiden valmistusta ja myyntiä. Tuoteperheen nimi ja pakkaukset säilyvät toistaiseksi tutussa muodossa. Toiminta on yhä Kainuussa, nyt Kajaanin sijaan Sotkamossa.

Marion Finland Oy perustajat
Marion Finland Oy:n perustajat Mari Jaakkola, Marianne Mäki ja Kirsi Kuvaja.

 

Meillä kaikilla kolmella yrittäjänaisella on pitkä tausta yliopistomaailmassa kasvitutkimuksen parissa. Osallistuimme yliopistolla tutkimusyhteistyöhön Raisan Terveyspirtin kanssa jo ensimmäisen Vaicute -tuotteen kehitysvaiheessa. Tämän tekstin kirjoittaja, Marion Finland Oy:n toimitusjohtaja ehti myös olla puolisen vuotta töissä Raisan Terveyspirtissä. Tuotteet ja yrityksen toimintaympäristö olivat meille siis tuttuja. Taustamme kasvitutkimuksen parissa, laboratoriotyöhön liittyvän laadun ja laitteistojen hallinta, sekä alan kotimaiset ja kansainväliset verkostot antavat meille vakaan pohjan yritystoiminnan jatkamiseen ja kehittämiseen.

Tuotannon jatkamisen edellytys oli myös se, että tuotteet ovat laadukkaita ja pystymme vilpittömästi seisomaan niiden takana. Lääkärinä Raisan sydämen asia oli olla sillan rakentajana tieteen ja luonnontuotemaailman välillä, jotta ne voisivat vastakkainasettelun sijaan tukea toisiaan. Me haluamme jatkaa noiden siltojen vahvistamista ja uusien rakentamista. Raisan tavoin haluamme panostaa parhaisiin kotimaisiin kasviraaka-aineisiin, ja hyödyntää tieteellistä tutkimusta tuotteiden kehittämisessä ja vaikuttavuuden arvioinnissa, sekä jakaa tutkimustietoa helposti ymmärrettävässä muodossa asiakkaillemme.

Toivomme että tekemisemme kantavana voimana tulee aina olemaan ilo, inspiraatio ja innostus. Tärkein asia miksi jatkamme Vaicute-tuotteiden valmistusta, on asiakkailta kantautunut palaute. Erityisesti naisten limakalvoille kehitettyä voidetta on kaivattu takaisin markkinoille. Palaute on ollut suorastaan hämmentävää. Se saa mielen nöyräksi, ja kirkastaa ja selkeyttää motivaatiotamme jatkaa Raisan aloittamaa työtä. Teemme parhaamme Raisan elämäntyön jatkamiseksi, ja asiakkaidemme palvelemiseksi korkealaatuisten Vaicute-tuotteiden avulla. Kiitollisena tartumme tähän inspiroivaan haasteeseen.

Lämpin terveisin koko tiimimme puolesta,

Mari Jaakkola

Marion Finland Oy:n toimitusjohtaja

 

 

Back to blog